Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορoνοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις – Να μπει στο “κόκκινο” η Αττική εισηγούνται οι ειδικοί

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, εισηγήθηκε να βαφτεί “κόκκινη” η Αττική, πλην των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Έτσι, η Αττική είναι μια ανάσα πριν μπει στο χάρτη με τις κόκκινες περιοχές, με το δείκτη μεταδοτικότητας να είναι στο 0,98, όταν το όριο συναγερμού είναι το 1.

Ορισμένα μέλη της επιτροπής εισηγούνται σκληρά μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 τα ξημερώματα.

Πλέον, άγνωστο παραμένει εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα γυμνάσια και λύκεια, καθώς πολλοί από τους ειδικούς είναι αρνητικοί. Επιπλέον, η επιστροφή του εμπορίου στο click away έχει ήδη πέσει στο τραπέζι, ενώ ένα τρίτο σενάριο, που όμως δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, είναι το οριζόντιο κλείσιμο της αγοράς.

Άλλωστε, χθες, κατά το υπουργικό συμβούλιο, το μήνυμα σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση που έστειλε ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις, σημείωσε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης “θα είναι πάντα δυναμική”. “Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα”, εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει