Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζ. Μακρή: Τεστ Covid-19 σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου που το επιθυμούν

Όσα παιδιά επιθυμούν, και εκτός των μαθητών της Γ Λυκείου, θα μπορούν να κάνουν το τεστ για την Covid-19, με γονική άδεια, ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή.

Σε δηλώσεις της στο MEGA, τόνισε ότι “Τα Γυμνάσια και Λύκεια ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου επειδή το επέτρεψε η επιτροπή των ειδικών. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι καλύτερη από την εξ αποστάσεως. Αλλά δεν μπορούσαμε να την υλοποιήσουμε όσο δεν είχαμε το πράσινο φως των εκπαιδευτικών”.

Όπως είπε, το υπουργείο είναι έτοιμο, θα δοθούν και επικαιροποιημένες οδηγίες. “Δεν επεμβαίνουμε, δεν τροποποιούμε, δεν επηρεάζουμε τις αποφάσεις των ειδικών”, ανέφερε, μέσω του Mega.

Όπως σημείωσε, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν τεστ κορονοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου, ενώ θα γίνονται προαιρετικά τεστ και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Ο ΕΟΔΥ θα κάνει επιτόπια τεστ που θα διευκολύνουν στην ασφάλεια που θέλουν να νιώθουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές” είπε.

Σε ερώτηση γιατί θα κάνουν τεστ μόνον οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, απάντησε ότι η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. “Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ” διευκρίνισε.

Για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, υπογράμμισε ότι ανησυχεί τους ειδικούς η ανάμειξη παιδιών από διαφορετικές σχολικές μονάδες.

Η υφυπουργός σημείωσε ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους. “Δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος” είπε.

Εκτίμησε, τέλος, πως η επαναλειτουργία των δημοτικών “πηγαίνει μια χαρά”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More