Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητέρα 12χρονης αθλήτριας: Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό

Επιστολή στη δημόσια τηλεόραση, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων στον χώρο του αθλητισμού, έστειλαν οι γονείς ανήλικης αθλήτριας στη ρωμαϊκή πάλη, περιγράφοντας τα όσα βίωσε η κόρη τους.

Ο προπονητής, ηλικίας 47 ετών καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για αποπλάνηση 12χρονης και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια πριν από τέσσερα χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένει στη φυλακή.

Όπως λέει μιλώντας στην ΕΡΤ η συνήγορος της οικογένειας Ειρήνη Μαρουπα, “η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία”. Έτσι η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.

Οι γονείς μέσω επιστολής που έστειλαν στην ΕΡΤ περιγράφουν την αποπλάνηση της κόρης τους, τονίζοντας:

Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία “τα ήθελε η ανήλικη” πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία”, αναφέρει μεταξύ άλλων επιστολή.

Ιδιόχειρο γράμμα της 12χρονης προς τον προπονητή της, ήταν ένα από τα στοιχεία που κατατέθηκε στο δικαστήριο. Η δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνει ότι παράγοντες της ομοσπονδίας είχαν ενημερωθεί από τον τότε υπεύθυνο διαιτησίας για τη συμπεριφορά του προπονητή από το 2012 και δεν τον είχαν απομακρύνει.

Στην επιστολή που έστειλαν οι γονείς στην ΕΡΤ προτρέπουν και άλλους γονείς να μιλήσουν.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More