Ενημέρωση με ένα κλικ

Μ. Δερμιτζάκης: Ίσως χρειάζεται να μπει ένας κόφτης στα SMS

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός κόφτη στα SMS προκειμένου να μη γίνεται κατάχρηση από τους πολίτες και να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Θα πρέπει να μπει κόφτης, αν διαπιστώνεται ότι υπάρχει κατάχρηση που βγαίνει από τον σχεδιασμό της επιτροπής” σημείωσε ο καθηγητής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ αναφορικά με τα φαινόμενα συνωστισμού που σημειώθηκαν χθες στα καταστήματα πρόσθεσε: “Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση του κόσμου. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Αυτό που είναι αισιόδοξο είναι ότι ο κόσμος φορούσε μάσκα σχεδόν στο 100%, κάτι που δεν είχαμε δει παλιότερα. Τηρούνταν σχεδόν 100% τα μέτρα στα καταστήματα, αλλά θα ήταν καλό ο κόσμος να φεύγει όταν διαπιστώνει συνωστισμό”.

Ο Μ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε επίσης πως δεν τον φοβίζει το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων παράλληλα, αλλά “η χαλάρωση στην τρίτη εβδομάδα που ο κόσμος μπορεί να εφησυχάσει επειδή δεν ανέβηκαν τα κρούσματα. Για τα σχολεία δεν ανησυχώ τόσο πολύ. Και τώρα που δεν πάνε τα παιδιά, μη νομίζουμε ότι δεν έχουν συμμετοχή σε μεταδόσεις. Προτιμώ να συναντιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με μάσκες και μέτρα”.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για τα εμβόλια, ζήτησε ψυχραιμία καθώς καθυστερήσεις πάντοτε υπάρχουν και συμπλήρωσε πως όταν θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων “θα έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό του προβλήματος”. “Όταν γύρω στο Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς και υγειονομικοί θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση” τόνισε συγκεκριμένα και κατέληξε λέγοντας πως “στόχος μας είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος το συντομότερο. Η πίεση τον Απρίλιο θα είναι πολύ μεγαλύτερη, οπότε θα πρέπει να κάνουμε εκατομμύρια εμβολιασμούς μέσα σε εβδομάδες”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει