Ενημέρωση με ένα κλικ

Νορβηγία: Σκληρό lockdown στο Όσλο λόγω…μετάλλαξης

Σε πιο αυστηρό lockdown είναι έτοιμη να μπει η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο και άλλοι εννέα γειτονικοί δήμοι, με μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας, εξαιτίας του νέου πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, τα εμπορικά κέντρα και άλλα καταστήματα με είδη που δεν είναι πρώτης ανάγκης κατεβάζουν ρολά από σήμερα το μεσημέρι, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία και δεν θα ανοίξουν ξανά μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Νορβηγίας.

Αντίθετα, ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων, ενώ θα σταματήσουν οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητας, θα κλείσουν τα εστιατόρια και τα σχολεία θα βασιστούν στην τηλεκπαίδευση. Επίσης συστήνεται στα νοικοκυριά να μην δέχονται επισκέπτες στο σπίτι.

“Μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τον ιό αρκετές φορές και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε ξανά” τόνισε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μπεντ Χεγιέ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει