Ενημέρωση με ένα κλικ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ακύρωσε τη διαδικασία αποχώρησης από τον ΠΟΥ

Διάταγμα με το οποίο ακύρωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπέγραψε ο νέος πλανητάρχης, Τζο Μπάιντεν, την πρώτη ημέρα της θητείας του.

Είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή, ενώ αποφάσισε ότι από σήμερα, τις ΗΠΑ θα εκπροσωπεί στον διεθνή οργανισμό ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ανοσολόγος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του είχαν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, κατηγορώντας τον για εύνοια προς την Κίνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εξήρε την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να επαναφέρει τη χώρα του στον διεθνή Οργανισμό, κίνηση που χαρακτήρισε απόλυτα κρίσιμη για τον καλύτερο διεθνή συντονισμό στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Καθώς “τα εμβόλια αποτελούν καίριας σημασίας εργαλείο στη μάχη” εναντίον της πανδημίας, η επανένταξη των ΗΠΑ στον ΠΟΥ και η υποστήριξη από την Ουάσινγκτον του μηχανισμού COVAX “θα δώσει ορμή στην προσπάθεια για να εξασφαλιστεί δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια για όλες τις χώρες”, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More