Ενημέρωση με ένα κλικ

Δείτε ποιες επιχειρήσεις γλιτώνουν έως 100% την καταβολή ενοικίου

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια.

Συγκεκριμένα, επί τάπητος βρίσκεται η διάταξη για τα ενοίκια Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, καθώς απώτερος σκοπός είναι να  ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με ποιες περιπτώσεις δεν καταβάλλεται καθόλου ενοίκιο για τους δυο πρώτους μήνες του έτους και σε ποιες περιπτώσεις οι ενοικιαστές πληρώνουν το 60% του μισθώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη περιλαμβάνει τα εξής σενάρια:

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, τις επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, τις επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.
Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

 

2)  Δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει το 60% του ενοικίου καταβαλλόμενο από επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως  «πληττόμενες» καθώς και εργαζόμενους   που είναι σε αναστολή για την κύρια κατοικία τους και τη φοιτητική κατοικία για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

3) Τρίτο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το σενάριο που θέλει τους ιδιοκτήτες Οι ) που δεν θα εισπράξουν καθόλου ενοίκια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο να αποζημιώνονται για το 80% του αρχικού μισθώματος ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ενοίκια να εισπράττουν αποζημίωση για το 60% του μισθώματος.

Να σημειωθεί, ότι όσοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που θα έχουν υποστεί.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει