Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Για δύο μήνες ακόμα θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει

Θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά, για τους επόμενους δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής, από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την κάλυψη ενοικίου επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται κατά ακόμα ένα μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε παράθυρο για επανεκκίνηση λειτουργίας του λιανεμπορίου με προσεκτικά βήματα από Δευτέρα αν φυσικά το υποδείξουν οι ειδικοί: “Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην οικονομία πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ώρα και εφόσον μας το υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε το ρίσκο προσεκτικής επανεκκίνησης της οικονομίας.

Να βοηθήσουμε το λιανεμπόριο με αγορές ακόμα και μέσα στα καταστήματα. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση να υλοποιήσει την πολιτική αυτή από Δευτέρα. Με μέτρα και με ελέγχους.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 ευρώ στα 500 ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας. Κάθε άνοιγμα οικονομικής δραστηριότητας εγκυμονεί κίνδυνο για αύξηση των κρουσμάτων. Όσο η αύξηση είναι ελεγχόμενη και δεν βάζει σε πίεση το σύστημα υγείας μπορούμε να το αντέξουμε. Εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι το ρίσκο είναι λελογισμένο μπορούμε να το κάνουμε από Δευτέρα” είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει