Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Ανοίγει η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων

Ανοίγει ο δρόμος για την χαλάρωση των μέτρων, σύμφωναμε τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή.

Συγκεκριμένα είπε ότι σε ένα σύνολο 1.295 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 424 κενά κρεβάτια. “Έχουμε δηλαδή την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και επαναφορά στην κανονικότητα. Έχει επιτευχθεί ο βασικός στόχος τον όποιον είχαμε θέσει. Να συζητάμε χαλάρωση από τη στιγμή που θα έχει χαλαρώσει η πίεση στο ΕΣΥ” είπε χαρακτηριστικά.

Εμβόλια

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εμβολίων ο κ. Μητσοτάκης στήριξε την απόφαση της Ελλάδας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό εγχείρημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε διαφορετική περίπτωση οι μικρές χώρες θα ήταν σε δυσχερέστερη θέση. Χάρη στην ευρωπαϊκή προσπάθεια -είπε ο πρωθυπουργός- η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει δόσεις για 15.300.000 εμβολιασμούς, το διπλάσιο δηλαδή από όσο θα χρειαστεί.

Για επιτυχή αντιμετώπιση του β’ κύματος της πανδημίας χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων που εργάζονται στα νοσοκομεία οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτόν μίλησε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία όσον αφορά νοσηλευόμενους, διασωληνωμένους και νεκρούς υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αποκλιμάκωση οφείλεται και στο γεγονός ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η κοινωνία έδειξε πειθαρχία και συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των ειδικών.

Φαίνεται ότι ξεπεράσαμε τον σκόπελο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία όμως δεν δικαιολογούν κανέναν εφησυχασμό. Έχουμε δει και σε άλλες χώρες που τα πήγαιναν καλά να παρουσιάζουν ραγδαία επιδείνωση. Τα επόμενα βήματα είναι προδιαγεγραμμένα. Διατήρηση μέτρων, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών, στοχευμένοι περιορισμοί στις εστίες, αύξηση εμβολιασμού” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα ανακοίνωσε ότι παρέχεται πλέον μεγαλύτερη ευελιξία στην πολιτική προστασία ώστε με τις υποδείξεις των ειδικών να λαμβάνει άμεσα τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας υποστηρίζοντας ότι

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την αντιπολίτευση να στηρίξει την προσπάθεια μετάδοσης του μηνύματος πως τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά. Παρά ταύτα δεν δίστασε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πρότασή του να αγοραστούν οι πατέντες ώστε να κατασκευάζουμε εδώ τα εμβόλια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει