Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι βασικές ειδήσεις της ημέρας σε 10’’

Το Arthro.gr σας παρουσιάζει τις βασικές ειδήσεις της ημέρας:

-Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η δυναμική της πανδημίας στην χώρα μας. Επτά είναι πλέον οι “κόκκινες” περιοχές. Σε ισχύ από σήμερα έως και τη Δευτέρα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και στην Λέσβο.

– “Ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Αττική μετά τα Χριστούγεννα αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 20%”, επισήμανε στην Καθημερινή ο Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης.

-Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατόπιν εισήγησης των λοιμωξιολόγων να επαναλειτουργήσουν καταστήματα, κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία από την προσεχή Δευτέρα άφησε χθες ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία που υπάρχουν σήμερα είναι καλύτερα από αυτά στις 15 Δεκεμβρίου όταν η κυβέρνηση επέτρεψε την λειτουργία του λιανεμπορίου.

-“Το σχέδιο για να ανοίξουν τα καταστήματα με παράδοση εκτός όπως ίσχυε πριν τις γιορτές και η ένδυση, υπόδηση και η χρυσοχοϊα να λειτουργήσει με ραντεβού και αγορά μέσα από το κατάστημα”, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

-Προβλήματα σε αρκετές περιοχές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες μεγάλο μέρος της χώρας. Στον Έβρο προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις υποδομές, στους δρόμους αλλά και στον αγροτικό τομέα.

-Σε συναγερμό ο Δήμος Δέλτα στην Θεσσαλονίκη εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην Λέσβο και κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού.

-Μικροσεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο 16 χλμ. βόρεια του Αιγίου. Σημειώθηκαν τέσσερις σεισμοί εντάσεως άνω των 4 Ρίχτερ καθώς και πολλοί μικρότεροι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει