Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπακογιάννης: Ποιος φοβάται τις αλλαγές στον λόφο του Στρέφη;

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Κώστας Μπακογιάννης απαντά στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων “Υιοθέτησε την πόλη σου”,

“Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη; Τόσα χρόνια στην εγκατάλειψη, ο πανέμορφος αυτός λόφος, έχει αποκοπεί από τη γειτονιά και έχει παραδοθεί στη βρωμιά, στην ηχορύπανση, τα ναρκωτικά, τους έμπορους, το σκοτάδι και σε εκείνους που το θεωρούν «τσιφλίκι» τους. Ως εδώ” γράφει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε ανάρτησή του.

“Είμαστε αποφασισμένοι να αποδοθεί ξανά ο λόφος ως πραγματικός, ελεύθερος χώρος σε όλες και σε όλους. Να περπατάμε μέρα νύχτα, να παίζουν τα παιδιά, να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Να είναι ο λόφος ανοιχτός και για τους επισκέπτες από άλλες περιοχές για το καλό και των καταστημάτων της Αθήνας. Και προχωράμε στην ανάπλασή του με ένα έργο που τίθεται σε διαβούλευση από τους ανθρώπους της γειτονιάς. Το αντεπιχείρημα κάποιων; Ότι δήθεν τον «ξεπουλάμε», επειδή πραγματοποιείται με τη δωρεά ιδιωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Κάτι που κάνουν εκατομμύρια εταιρείες στον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις για την προβολή της εταιρικής-κοινωνικής τους ευθύνης. Όπως δηλαδή «ξεπουλήθηκε» η πλατεία Ομόνοιας, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, τα pocket parks και τόσα άλλα. Η Αθήνα δεν μπορεί όμως να είναι όμηρος ιδεοληψιών και σκοπιμοτήτων. Αυτοί που προσπαθούν με ψέματα να σταματήσουν την ανάπλαση, υπερασπίζονται στην πράξη την σημερινή απαξίωσή του. Να είμαστε ξεκάθαροι, ο λόφος και κάθε δημόσιος χώρος δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στους Αθηναίους. Και οι Αθηναίοι εκπροσωπούνται, ψηφίζουν, συμμετέχουν και αποφασίζουν” συμπληρώνει ο κ. Μπακογιάννης.

Να σημειωθεί, ότι πριν από την ανάρτηση είχε προηγηθεί η τοιχοκόλληση της παρακάτω αφίσας στους δρόμους σχετικά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί με σύνθημα “Κάτω τα ξερά σας από τους δημόσιους χώρους, Λόφος ελεύθερος για όλες και όλους”

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει