Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Είμαστε έτοιμοι για το εμβόλιο

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και την κανονικότητα που θα φέρει αυτό στις ζωές μας, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

“Είμαστε στην αρχή του τέλους μιας προσπάθειας” σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μέσα από τη συχνότητα του ALPHA.

Για την πανδημία και την πορεία της στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι “η Ευρώπη και όλος ο κόσμος βρίσκεται κάτω από την πίεση ενός τρίτου κύματος, ωστόσο εδώ, στην Ελλάδα αντιστεκόμαστε ακόμα, παλεύουμε ακόμα”.

Είναι σκληρή η προσπάθεια, και νομίζω ότι ακριβώς επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων με έναν εξαιρετικό, υποδειγματικό τρόπο με επιμονή και υπομονή τηρεί τα μέτρα, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα εμβόλια και τον εμβολιασμό ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι εδώ και δύο μήνες σχεδόν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το ζήτημα των εμβολίων, διότι εμπλέκονται πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.

τα logistics είναι εξαιρετικά, η μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια στο να παραμείνει ασφαλές το εμβόλιο”.

“Το θέμα δεν είναι να αναπτύξουμε δομές όταν δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολίων το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι όταν τα εμβόλια έρθουν, να μπορέσουμε σε χρόνο άμεσο να τα κάνουμε στον πληθυσμό. Είμαστε έτοιμοι και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει”, ενώ προσέθεσε ότι το υπουργείο υγείας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και μέχρι τώρα ό,τι έχει συμφωνηθεί στους χρόνους που έχει συμφωνηθεί έχει παραδοθεί. Ακόμη, ανέφερε, ότι εκείνος έκανε το εμβόλιο και δεν έχει πάθει το παραμικρό.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί δεν έχουν μία σταθερή απόφαση για τα μέτρα, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι κάθε μέρα αξιολογούν τα πραγματικά δεδομένα και υπάρχουν πολλές διαφορετικές εστίες που μπορεί να προκύψουν και να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Αξία έχει τα μέτρα να είναι δυναμικά και πρέπει να γίνει αντιληπτό. Εμείς κάθε μέρα αξιολογούμε τα πάντα σε όλη τη χώρα και πάμε γειτονιά- γειτονιά, πόλη-πόλη, περιφέρεια- περιφέρεια”, επισήμανε.

“Eκ των πραγμάτων συνυπολογίζονται τα πάντα. Γιατί και το ζήτημα που αφορά και την οικονομία είναι ζητήματα που αφορούν κάθε πολίτη ξεχωριστά και την ίδια την κοινωνία, γιατί ο κάθε άνθρωπος παλεύει καθημερινά για τα προς το ζην, έχει τον οικογενειακό του προγραμματισμό και όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, αναγκαστικά συνυπολογίζουμε όλα τα δεδομένα.

Υπάρχει μια κοινωνία, υπάρχουν πίσω από τα νούμερα υπάρχουν άνθρωποι και από την πρώτη στιγμή και η απόφαση του πρωθυπουργού και η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να δώσουμε έμφαση στην ανθρώπινη ζωή και στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει