Ενημέρωση με ένα κλικ

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Βόρεια Ελλάδα

Πληγές μετρά η Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία, η οποία ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και σήμερα.

Έβρος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα είναι οι περιοχές με τις περισσότερες ζημιές, ενώ σήμερα η κακοκαιριά θα χτυπήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Έβρος:

Μια αδιανόητη καταιγίδα έπιασε στον Έβρο, με τις εκτιμήσεις να λένε ότι έπεσαν 279 τόνοι νερού σε ένα στρέμμα.

“Είχαμε πολλές ζημιές στις υποδομές, τους δρόμους, στον αγροτικό τομέα. Εστιάζουμε πλέον στην επόμενη μέρα, μετά τις καταστροφές και στην απειλή των μεγάλων ποταμών. Στην αποτίμηση των ζημιών και στην εκτίμηση γενικότερα της κατάστασης αλλά και στην ετοιμότητά μας, σε σχέση με το ενδεχόμενο υπερχείλισης των φραγμάτων και των συνεπειών από ποτάμιες πλημμύρες, που είναι πολύ επικίνδυνες και δεν έχουν σχέση με τις χειμαρρώδεις”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Επίσης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δυο νεφροπαθείς γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή Μικρού Δερείου. Η μεταφορά έγινε σε συνεργασία ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής υπηρεσίας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ανέφερε στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Θεσσαλονίκη: Ξεχείλισε ο Γαλλικός ποταμός

Συναγερμός σήμανε στην Πολιτική Προστασία του δήμου Δέλτα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού.

Το βράδυ της Τρίτης δόθηκε εντολή να κλείσει η επαρχιακή οδός που συνδέει την οδό Πόντου με τη Σίνδο προκειμένου να μην προκληθούν ατυχήματα και κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

https://www.facebook.com/dimosdeltaofficial/posts/446659813410652

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της τροχαίας για να εκτρέπει την κυκλοφορία ενώ τοποθετήθηκαν οδοφράγματα που εμπόδιζαν την μετακίνηση των οχημάτων. Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι το πρωί οπότε θα εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο μεγάλος όγκος νερού που προήλθε από τις βροχές των προηγούμενων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον Γαλλικό και το ποτάμι να υπερχειλίσει.

Επί τόπου έσπευσαν υπάλληλοι με μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Αντιδήμαρχος του δήμου Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης προκειμένου να απομακρύνουν τυχόν φερτά υλικά που θα εμποδίσουν την ομαλή ροή του ποταμού.

Λέσβος:

Προβλήματα, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης αντιμετωπίζει η Δυτική Λέσβος.

Το ποτάμι που διασχίζει την Καλλονή, «φούσκωσε» και κινδυνεύει να πλημμυρίσει η κωμόπολη. Ενώ η εκβολή άλλου ποταμιού στη Σκάλα Καλλονής έσπασε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλη η γύρω περιοχή.

Την ίδια ώρα κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο Πέτρας – Μήθυμνας και στον περιφερειακό δρόμο Πελόπης – Στύψης.

Στην Ερεσό και στο Σκουτάρο πλημμύρισαν σπίτια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει