Ενημέρωση με ένα κλικ

Εμβολιασμός: Πότε ξεκινά για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες

Στις 16 Ιανουαρίου κι όχι στις 20 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών, όπως επίσης και όσων διαμένουν και εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές.

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα εμβολιαστεί, θα είναι η ομάδα 80-85 ετών και στη συνέχεια και σταδιακά θα έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι άνω των 70 ετών. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού άνοιξε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών, το πόσο γρήγορα θα γίνει η κάλυψη αυτών των πολιτών και πόσο γρήγορα θα ανοίγει το σύστημα για κάθε ομάδα, εξαρτάται από τις παραδόσεις των εμβολίων, ενώ υπολογίζεται εντούτοις πως μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, οι άνω των 70 ετών θα έχουν λάβει το εμβόλιο.

Αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στα ιδιωτικά νοσοκομεία και τις επόμενες μέρες ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για τον εμβολιασμό των ομάδων αυτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει