Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Με επετειακή φανέλα στο ματς με την ΑΕΛ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε πως ετοιμάζει εντός του 2021 μία σειρά από δράσεις, αφιερωμένες στη συμπλήρωση 50 ετών απ’ την παρουσία της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 -κόντρα στο μεγάλο Άγιαξ εκείνης της εποχής- που πραγματοποιήθηκε στο θρυλικό Γουέμπλεϊ.

Η πρώτη δράση για τον εορτασμό του επετειακού 2021, που θα ονομαστεί «Έτος Γουέμπλεϊ», θα είναι η παρουσία της ομάδας με τις επετειακές φανέλες του τελικού του ’71, στον κυριακάτικο (10/1) αγώνα με την ΑΕΛ στο γήπεδο της Λεωφόρου για τη 16η αγωνιστική της Super League. Παράλληλα, ετοιμάζεται και σχετική ταινία για την πορεία των «πράσινων» την αγωνιστική περίοδο 1970/71, όπου οδήγησε στη μεγαλύτερη (μέχρι σήμερα) επιτυχία ελληνικής ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Το 2021 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Μέσα στο νέο έτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το Έπος του Wembley, όπως ορθώς αποκαλείται το ανεπανάληπτο επίτευγμα του Τριφυλλιού στη μακράν σπουδαιότερη διάκριση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο: τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με αντίπαλο τον Άγιαξ. Μισός αιώνας πέρασε από τις 2 Ιουνίου 1971 όταν οι Πράσινοι υπό την καθοδήγηση του Φέρεντς Πούσκας κόντραραν στα ίσα τους «ιπτάμενους» Ολλανδούς του Γιόχαν Κρόιφ.

Αυτό το έτος – σταθμός θα γιορτασθεί, όπως του αρμόζει. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφιερώνει το 2021 στην ομάδα που δόξασε όσο καμία άλλη το σύλλογο! Το 2021 θα είναι το «Έτος Wembley» για όλη την οικογένεια του Τριφυλλιού!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέλοντας να τιμήσει τους πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαιρικού θαύματος, έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενέργειες μέσα στο 2021. Πέραν της τιμής των προσώπων και της ενδοξότερης περιόδου του συλλόγου, οι δράσεις της ΠΑΕ για το «Έτος Wembley» στοχεύουν τη διάσωση της μνήμης, ώστε αναπλάθοντας τις εικόνες να μάθουν οι νεότερες γενιές και να τονώσουν τη συλλογική μνήμη.

Διαγωνισμός για λογότυπο

Α) Χρονικά πρώτη δράση, που προϋποθέτει τη συμμετοχή σας, είναι η έναρξη διαγωνισμού για τη δημιουργία του λογοτύπου, το οποίο θα συνοδεύσει τις επόμενες ενέργειες που θα αφορούν το «Έτος Wembley». Το λογότυπο θα αποτυπωθεί σε πλήθος εφαρμογών που θα υλοποιηθούν. Ο διαγωνισμός ξεκινάει άμεσα και ολοκληρώνεται την 1η Φεβρουαρίου. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν στο site της ΠΑΕ στη διεύθυνση https://www.pao.gr/wembley2021.

Η ανακοίνωση του λογότυπου που θα επιλεχθεί ως το καλύτερο, θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου μέσα από το site της ΠΑΕ και τους επίσημους λογαριασμούς των social media της ΠΑΕ (Instagram, Facebook, Twitter). Ο σχεδιαστής του λογότυπου θα κερδίσει όλη τη σειρά αναμνηστικών δώρων του «Έτους Wembley», καθώς και μια διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας για το Wembley.

Η ταινία του Wembley

Β) Η ταινία για το Wembley είναι η δεύτερη ενέργεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκού για να κατανοήσουν απόλυτα άπαντες πόσο σπουδαία ήταν η πορεία εκείνης της ομάδας τη σεζόν 1970-71. Η πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει στις 2 Ιουνίου, ανήμερα του τελικού του Wembley, σε κινηματογραφική αίθουσα που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Η ταινία θα έχει χαρακτήρα ιστορικής έρευνας, όπου μέσα από εμπεριστατωμένη έρευνα και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές, αναδεικνύεται το μέγιστο αθλητικό επίτευγμα με τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Οι νεότεροι θα μάθουν και οι παλαιότεροι θα θυμηθούν πώς φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, «δέθηκαν» με μαγικό τρόπο και «έχτισαν» την απόλυτη αρμονία!

Ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας

Γ) Προάγγελος της ταινίας θα είναι η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων. Αξιοποιώντας το αρχείο του Παναθηναϊκού και με την πολύτιμη αρωγή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών αλλά και τη συνεργασία με τους συλλόγους που βρέθηκαν στο διάβα του Τριφυλλιού στην πορεία προς το Wembley, θα δημιουργηθεί μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση. Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας δεν επιτρέπουν τη λειτουργία και φυσικής έκθεσης. Τουλάχιστον, όμως, μέσω του διαδικτύου θα μπορούν τα εκατομμύρια φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε όλο τον κόσμο να περιηγηθούν στο ψηφιακό μουσειακό περιβάλλον. Η έκθεση θα ανοίξει τις διαδικτυακές πύλες της τον Μάιο.

Σειρά εμπορικών προϊόντων

Δ) Το «Έτος Wembley» θα έχει τη δική του εμπορική σειρά. Φανέλες και φόρμες που θα φορεθούν μονάχα μέσα στο 2021 και θα έχουν συλλεκτική αξία, προπονητικά t-shirt, σακίδιο πλάτης (back pack), είδη γραφείου (ενδεικτικά και όχι μόνο, καπέλο, κασκόλ, κούπα, στυλό, sous verre). Όλα θα φέρουν το επετειακό λογότυπο που θα προκύψει μέσα από το διαγωνισμό. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη τον Φεβρουάριο.

Συλλεκτική φανέλα

Ε) Στον προσεχή αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα φορέσουν την επετειακή φανέλα του «Έτους Wembley». Στην αγωνιστική εμφάνιση ένα κέντημα θα «αγκαλιάζει» το τριφύλλι το οποίο θα φέρει στο ένα μέρος τον αριθμό «50» για την επέτειο του μισού αιώνα και στο άλλο μέρος την ημερομηνία του τελικού. Επίσης σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα θα εμφανίζεται με προπονητική φανέλα αφιερωμένη στην επέτειο του Wembley. Και τα δύο προϊόντα θα είναι συλλεκτικής αξίας και θα τεθούν προς πώληση στο κοινό από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέσω του www.paofc.gr.
Οι δράσεις για το «Έτος Wembley» δεν θα σταματήσουν σε αυτά. Για κάθε τι καινούργιο θα υπάρχει σχετική επίσημη ενημέρωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει