Ενημέρωση με ένα κλικ

Φώτα: Ανησυχία μετά τις εικόνες συνωστισμού

Οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν κατά τον χθεσινό εορτασμό των Φώτων στις εκκλησίες, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες και την κυβέρνηση.

Με τις επόμενες ημέρες να θεωρούνται κρίσιμες προκειμένου ν’ αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θ’ αποτυπώσουν τη χαλαρότητα και την κινητικότητα των γιορτινών ημερών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Το λόγο ασφαλώς έχουν οι ειδικοί, οι οποίοι θα είναι αυτοί που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση τι μέλλει γενέσθαι με την άρση των περιορισμών, καθώς τυπικά την Κυριακή λήγει το σκληρό οριζόντιο lockdown που είχε επιβληθεί πριν από μία εβδομάδα.

Έντονες αντιδράσεις για τις εικόνες στις εκκλησίες

Οι χθεσινές εικόνες ωστόσο, με τα φαινόμενα συνωστισμού έξω από εκκλησίες, προκάλεσαν εύλογες αντιδράσεις, αλλά και την ανησυχία των ειδικών.

Η Εκκλησία από την μεριά της θεωρεί ότι δεν υπήρξαν ακρότητες, ενώ η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από την ανακοίνωση-απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη στον Αλέξη Τσίπρα, παραμένει πως δεν θα μπορούσαν να σταλούν ΜΑΤ στους ναούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει