Ενημέρωση με ένα κλικ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ζητούν άμεση καθαίρεση Τραμπ

Τέσσερις οι νεκροί

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, με σκοπό να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, γίνεται αποδέκτης αιτημάτων για άμεση καθαίρεση του απερχόμενου προέδρου, στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για τα δραματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα ζητείται η άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ κάτι που μπορεί να γίνει με την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Από την μεριά του ο Γενικός Εισαγγελέας της Περιφέρειας της Κολούμπια, Καρλ Ρατσιν κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για την απομάκρυνση του προέδρου Τραμπ από το αξίωμα.

Τέσσερις οι νεκροί κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στην Αμερική.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από τον επικεφαλής της αστυνομίας στη μητροπολιτική περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, Ρόμπερτ Κόντε.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι (δύο άνδρες και μία γυναίκα) οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

“Μία ενήλικη γυναίκα και δύο άνδρες φαίνεται να υπέφεραν από ξεχωριστά έκτακτα ιατρικά περιστατικά, με αποτέλεσμα τους θανάτους τους. Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι τραγική και οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που επηρεάζονται από την απώλειά τους”, ανέφερε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει