Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολυμπιακός: “Καθάρισε” εύκολα στην Τρίπολη

Ένα «ξέσπασμα» του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου (35’-45’), όπου κατέγραψε έξι τελικές και δύο γκολ με τους Σεμέδο (35’), Καμαρά (40’) κι άλλο ένα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, όπου βρήκε άλλα δύο τέρματα με τους Φορτούνη (81’), Μπρούμα (86’), μετέτρεψαν σε… περίπατο το πέρασμα του Ολυμπιακού απ’ την Τρίπολη, με το τελικό εμφατικό 4-0 επί του Αστέρα, να δίνει μία πανεύκολη νίκη στους περσινούς νταμπλούχους, που αύξησαν τη διαφορά τους στο +9 απ’ τον δεύτερο Άρη.

Ο ελλιπής Αστέρας (τιμωρημένοι οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας, τραυματίας ο Μπαράλες) μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και στο 14’ ο Κρέσπι, αφού πέρασε τον Σεμέδο γύρισε επικίνδυνα προς τη μικρή περιοχή, με την άμυνα των «ερυθρολεύκων» να διώχνει την τελευταία στιγμή.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 30’, με το «τρικ» του Μάρτινς που μετέφερε πιο κοντά τον Μασούρα στον Ελ Αραμπί, να αποδίδει καρπούς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πολύ πιο λειτουργικοί στην κυκλοφορία της μπάλας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου δε, ήρθε η… καταιγίδα. Με δημιουργό τον εξαιρετικό Ματιέ Βαλμπουενά που «σέρβιρε» δύο φορές ιδανικά τη μπάλα από το κόρνερ κι εκτελεστές τους Σεμέδο (35’) και Καμαρά (40’ με απίθανο σουτ στην κίνηση), ο Ολυμπιακός πήρε «κεφάλι» δύο τερμάτων και ουσιαστικά… καθάρισε από το πρώτο μέρος τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Ράσταβατς έκαναν λίγο πιο λειτουργικό τον Αστέρα, που είχε τις δικές τους καλές στιγμές στο ματς με τους Τασουλή (58’) και Φερνάντεθ (76’ σουτ λίγο άουτ), όμως η είσοδος του Φορτούνη στον αγώνα, «τελειώσει» μία και καλή την υπόθεση-νίκη για τον Ολυμπιακό.

Στο 81’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα, ενώ στο 86’ ο Μπρούμα (από ωραίο συνδυασμό των Φορτούνη-Σουντανί-Καμαρά), έβαλε την τελευταία… πινελιά στη νίκη του Ολυμπιακού, που ξέφυγε κι άλλο απ’ τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28’ λ.τρ. Τσιφτσής), Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνιο, Τασουλής, Βαλιέντε (70’ Καπίγια), Μπελόκ, Τιλίκα, Λουίς Φερνάντεθ (77’ Τζίμας), Σίτο (46’ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (46’ Ριέρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μάρτινς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο (59’ Σισέ), Μπα, Χολέμπας (85’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Καμαρά, Βαλμπουενά (59’ Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85’ Σουντανί).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει