Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΕΚ: Νίκησε μεν, δεν έπεισε για μία ακόμα φορά

Την πρώτη της νίκη μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Super League, πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής με γκολ που σημείωσε ο Κώστας Γαλανόπουλος στο 41΄.

Παρά τις δραστικές αλλαγές που επιχείρησε ο Χιμένεθ, μήπως και προκαλέσει «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα, η εμφάνιση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν τραγική. Μπορεί να έμειναν στον πάγκο παίκτες όπως οι Λιβάγια, Σιμόες, Ανσαριφάρντ και εκτός αποστολής ο Έλντερ Λόπες, όμως οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για 45 λεπτά χωρίς «κέφι», χωρίς ταχύτητα, χωρίς έμπνευση.

Η εικόνα τους μετριάζεται κάπως από το προβάδισμα που πήραν στο 41΄ όταν ο Μπακάκης έβγαλε μια «τυφλή» διαγώνια μπαλιά, ο Μάνταλος «μάζεψε» τη μπάλα στο πίσω δοκάρι και την έστρωσε στον Γαλανόπουλο οποίος άνοιξε το σκορ. Αν δεν υπήρχε κι αυτό το γκολ, απόρροια αδράνειας της αντίπαλης άμυνας και όχι δημιουργικού οίστρου, θα μιλούσαμε για το χειρότερο ημίχρονο της ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια…

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ βελτιώθηκε, χωρίς να φτάσει σε επίπεδο άνω του μετρίου. Έχασε πάντως δύο κλασικές ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς με τους Λιβάγια (51΄-στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα), Ολιβέιρα (62΄) καθώς οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της εξακολουθούν να παρουσιάζονται «νωχελικοί» στο γήπεδο.

Η ομάδα του Χιμένεθ κράτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης κυρίως επειδή δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο από τον Παναιτωλικό, που ενδεχομένως φοβήθηκε υπερβολικά και δεν ρίσκαρε το παραμικρό. Με εξαίρεση ένα πλασέ του Ντάλσιο στο 53΄ από λάθος της άμυνας, οι Αγρινιώτες ήταν παντελώς ακίνδυνοι.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (67΄ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (79΄ Ινσούα), Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (79΄ Μαχαίρας), Γκαρσία (57΄ Λιβάγια), Τάνκοβιτς (67΄ Σιμόες), Ολιβέιρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης (69΄ Αριγίμπι), Μαλλής, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63΄ Μάζουρεκ), Λιάβας, Ταχάρ (76΄ Γιάκολις), Τσιγγάρας, Μανθάτης (69΄ Μανθάτης), Ντάλσιο, Βέργος (63΄ Αζάντι).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει