Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά: Αυτοί είναι οι νέοι πίνακες με τα ποσά

Αναδρομικά έως και 3.400 ευρώ και επιστροφές περικοπών μέσω δικαστικών αποφάσεων πάνω από 30.000 ευρώ φέρνει το νέο έτος νέος κύκλος διεκδικήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα αναδρομικά έρχονται από τις αντισυνταγματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και από κομμένα Δώρα, ενώ οι επιστροφές περικοπών αφορούν κύριες συντάξεις του Δημοσίου.

Ειδικότερα, περίπου ένα εκατ. συνταξιούχοι έχουν να περιμένουν αναδρομικά είτε μέσω δικαστικών αποφάσεων είτε μέσω μιας νέας πιλοτικής δίκης που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου είτε ακόμη και μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με επιστρεφόμενα ποσά των αντισυνταγματικών μειώσεων από την ΕΑΣ και το νόμο 4093 στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Τα ποσά που έχουν «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό είναι τα αναδρομικά που οφείλονται στις επικουρικές συντάξεις από τις μειώσεις του 11μήνου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

Οι μειώσεις αυτές είναι από τους νόμους 4051 και 4093 και επιστράφηκαν μόνο στις κύριες συντάξεις τον Οκτώβριο του 2020 με νόμο της κυβέρνησης κατόπιν πιλοτικής δίκης που έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να ξεκαθαριστεί τι πρέπει να πληρωθεί και για πόσο διάστημα από τις αντισυνταγματικές μειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει