Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχεται ο ανασχηματισμός – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

“Κλείδωσε” ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο βασικός κορμός θα μείνει ίδιος, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι έχουν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τους.

Οι αμετακίνητοι

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αμετακίνητοι θεωρούνται μόνον υπουργοί σε κομβικά υπουργεία, όπως Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη (Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης), ενώ και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας φαίνεται πως θα διατηρήσει τελικά το πόστο του.

Από την άλλη, δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές σε θέσεις αναπληρωτών και υφυπουργών σ’ αυτά τα υπουργεία, συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού επιτελείου.

Οι αλλαγές

Χαρακτηριστικό του ανασχηματισμού θα είναι η είσοδος στο υπουργικό σχήμα, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, αρκετών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Ως εκ τούτου δεδομένη θεωρείται η έξοδος για τους Γιάννη Βρούτση, Χάρη Θεοχάρη και Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωστής Χατζηδάκης θα μετακινηθεί από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να αναβαθμιστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εσωτερικών. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Αλλαγή κυβερνητικού εκπροσώπου

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης με τον Στέλιο Πέτσα να εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί σε θεσμικό υπουργείο. Στη θέση τους ως αναπληρωτές αναμένεται να παραμείνουν ο Θοδωρής Σκυλακάκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Εξωτερικών, ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Γιώργο Κουμουτσάκο στο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αν μετακινηθεί θα γίνει μόνο για να αναλάβει κάποιο υπουργείο όπως το Ενέργειας, για το οποίο ακούγεται και το όνομα του Κώστα Σκρέκα.

Όσον αφορά το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, με εξαίρεση την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κοντά του στις θέσεις που έχουν σήμερα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, ενώ το σχήμα αναμένεται να ενισχύσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει