Ενημέρωση με ένα κλικ

Μάλλον δεν βλέπουμε τις ίδιες απάτες κύριε Παππά

Γράφει η Κωνσταντίνα Κόλλια

H Κωνσταντίνα Κόλλια, διευθύντρια επικοινωνίας της ΟΝΝΕΔ

Ο Νίκος Παππάς διαρρηγνύει τα ιμάτιά του σε βάρος της «φιέστας» όπως τη χαρακτηρίζει που έστησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ανακοινώσει την επίσημη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό. Ένιωσε προδομένος «εκ μέρους του λαού» και θιγμένος για τα «ψέματα» που είδε.

Η απάτη, είπε, είναι καθολική και ορατή σε όλους. Κοίταξα γύρω μου και σκέφτηκα: «Μάλλον δεν βλέπουμε τις ίδιες απάτες». Ο πρώην Υπουργός καταγγέλλει ύφεση του 2020 γιατί μάλλον του διέφυγε ότι ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας για 2,5 ολόκληρους μήνες με τα πάντα να υπολειτουργούν γιατί έξω από τα σπίτια μας υπήρχε μια πανδημία που έχει οδηγήσει στο θάνατο πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο.

Δεν είναι τόσο εύκολο μετά από τέσσερα χρόνια να μένεις στην αφάνεια και να σε θυμούνται σαν τον άνθρωπο που αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου «μαγαζί» αλλά ο πολιτικός πολιτισμός επιτάσσει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και τα λάθη σου, χωρίς να προσπαθείς να ρίξεις λάσπη στον αντίπαλο.

Για τους υπόλοιπους ανθρώπους απάτη είναι ένας υπουργός που νομίζει ότι η εξουσία είναι τσιφλίκι του, και όχι το γκρέμισμα των κτιρίων στο Ελληνικό, μια παρέα που κανονίζει εισαγγελικές έρευνες και συλλήψεις με την ανοχή του τότε Πρωθυπουργού της χώρας κι όχι μια κυβέρνηση που με συντεταγμένες προσπάθειες καταφέρνει να γλιτώσει τη χώρα από ένα φονικό ιό.

Απάτη, για να τα λέμε όλα, είναι ένας Υπουργός Εθνικής Άμυνας που έκανε πρόβα μάχης όσο η σύζυγός του κανόνιζε συλλήψεις δημοσιογράφων στον αντίποδα ενός συντονισμένου σχεδίου υπεράσπισης των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

«Η αποκάλυψη μιας συνωμοσίας από ακριτομυθίες συμβαίνει όταν διαδίδεται χωρίς προσοχή (…) όπως συνέβη στους γιους του Βρούτου που ακούστηκαν να κουβεντιάζουν τα σχέδιά τους με τους απεσταλμένους του Ταρκυνίου…» γράφει ο Μακιαβέλι στη Χειραγώγηση του όχλου κι ακόμα κι εκείνος ως αντίδοτο στην αποκάλυψη δίνει την αλήθεια.

Για μια φορά θα ήταν ευχάριστη αλλαγή στην τακτική των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αλήθεια. Η εποχή στην πολιτική έχει αλλάξει και οι πολίτες ζητούν έργο και όχι λόγια, ζητούν αλήθεια και όχι λάσπη στον ανεμιστήρα. Ίσως να μην καταφέρουμε ποτέ να επιτύχουμε την πλήρη συναίνεση, αλλά με την αλήθεια, μπορεί τουλάχιστον να βλέπουμε ξεκάθαρα τι είναι απάτη.

Η Κωνσταντίνα Κόλλια είναι Δικηγόρος- Διευθύντρια Γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει