Ενημέρωση με ένα κλικ

Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο…

Άρθρο της Χριστίνας Αλεξοπούλου

Μετά τις τελευταίες εικόνες, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να υποστηρίζονται από την τουρκική αστυνομία και τον στρατό προκειμένου να γκρεμίσουν τον φράχτη του Έβρου, μόνο εμμονικοί διεθνιστές μπορούν ακόμα να πιστεύουν στους «καλούς πρόσφυγες που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον»!

Άρθρο της Χριστίνας Αλεξοπούλου *

Είναι, καταπώς φαίνεται, η μοίρα αυτής της χώρας ή η πρόνοια του καλού Θεού, κάθε φορά που πρόκειται «να σκάσει» κάποιο μεγάλο θέμα, εθνικό, οικονομικό, ιατρικό, να φεύγουν από την διακυβέρνηση οι ανίκανοι.

Μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός πως το 1974, μετά την καταστροφή της Κύπρου, έπεσε η Χούντα για να έρθει ο Καραμανλής. Όλοι ήξεραν πως μόνο αυτός μπορούσε να κρατήσει τη χώρα όρθια. Και το έκανε.

Επίσης, δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως μετά την οκταετία του ΠΑΣΟΚ, 80 – 89, που διέλυσε την οικονομία και έβαλε τις βάσεις για τη χρεωκοπία του 2010, ήρθε στην εξουσία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να μαζέψει την οικονομία. Και το έκανε, όσο ήταν δυνατό.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήρθε μετά την οκταετία του Σημίτη, η οποία στιγματίστηκε από το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου και τις μίζες στα εξοπλιστικά. Και είχαμε το βέτο στο Βουκουρέστι, άσχετα αν ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέχασε και μας έφερε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από το πρώτο μνημόνιο το οποίο κυριολεκτικά ισοπέδωσε την οικονομία, με τα λεφτά που δεν υπήρχαν και τη «διεφθαρμένη χώρα», όπως αποκαλούσε την Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, κατάφερε να φτάσει την χώρα λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια.

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας να βρίσκεται σε παροξυσμό και να προσπαθεί να εκβιάσει την Ευρώπη μέσω της αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, βρέθηκε και πάλι η Ν.Δ. στην εξουσία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρωθυπουργία.

Ας μην λανθάνει κανείς, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι καθαρό δημιούργημα της Τουρκίας. Και μετά τις τελευταίες εικόνες, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να υποστηρίζονται από την τουρκική αστυνομία και τον στρατό προκειμένου να γκρεμίσουν τον φράχτη του Έβρου, μόνο εμμονικοί διεθνιστές μπορούν ακόμα να πιστεύουν στους «καλούς πρόσφυγες που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον»!

Οι πρόσφυγες δεν πετούν δακρυγόνα, οι πρόσφυγες δεν πετούν πέτρες, οι πρόσφυγες δεν απειλούν και δεν βρίζουν τη χώρα από την οποία ζητούν φιλοξενία…

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου και, εκτός από τον Έβρο, «σφράγισε» και το Αιγαίο. Επίσης, διεθνοποίησε το πρόβλημα και ο Πρωθυπουργός έφερε όλη την ηγεσία της Ευρώπης στα σύνορα της Ευρώπης, στον Έβρο μας, στη Θράκη μας.

Αμφιβάλλει κανείς πως αν δεν είχε συμβεί αυτό, η πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες θα είχε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα; Ούτε καν στην συνέντευξη τύπου δεν πήγε ο τουρκος Πρόεδρος. Πήγε ως «Σουλτάνος» και έφυγε ως παρίας.

Ακόμα και η Γερμανία, δεν μπόρεσε να αποφύγει το αντιτουρκικό και φιλελληνικό ρεύμα στην Ευρώπη, και καταδίκασε χωρίς περιστροφές τις τουρκικές ενέργειες.

Είναι από εκείνες τις σπάνιες φορές όπου το κέρδος μπαίνει «σε δεύτερη μοίρα», γιατί απειλείται το Έθνος. Και αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν πιέζει απλά, αλλά απειλεί, όλα τα Έθνη της Ευρώπης.

Συνεπώς, μέχρι τώρα, η Κυβέρνηση τα έχει πάει εξαιρετικά στο συγκεκριμένο θέμα. Το αισθητήριο του λαού, του Έθνους, δεν κάνει λάθος εδώ: Αποδοχή 90% στις ενέργειες της Κυβέρνησης δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Γιατί ο λαός καταλαβαίνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζει απλά το εθνικό αίσθημα αλλά πράττει και το εθνικά συμφέρον.

Τι κι αν ορισμένοι, εντός της χώρας, προπαγανδίζουν ασύστολα όλες τις τουρκικές θέσεις και επιχειρήματα. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι.

Και αυτοί, χαμένοι ανάμεσα στην ανάγκη τους για πολιτική επιβίωση και τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις, απλά αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο.

Είναι το ίδιο πρόσωπο που υπέγραψε την εθνικά επιζήμια «συμφωνία των Πρεσπών», που αποκαλούσε τους διαμαρτυρόμενους στο Πισοδέρι «ακροδεξιούς» και τους συγκεντρωμένους στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία «φασίστες».

Είναι το ίδιο πρόσωπο που προσπάθησε να αποκαθηλώσει τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη γιατί τόλμησε να πει πως «το χειρότερο είδος φασισμού είναι ο αριστερόστροφος»!

Είναι το ίδιο πρόσωπο που προσπαθεί να μας πείσει πως θα λύσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα, με την «εισαγωγή» μερικών εκατομμυρίων μουσουλμάνων στη χώρα. Λες και το δημογραφικό είναι μόνο πρόβλημα πληθυσμού. Ενώ το δημογραφικό είναι πρωτίστως ζήτημα Έθνους!

Τους αφήνουμε πίσω όλους αυτούς.

Και για να χρησιμοποιήσουμε και μία έκφραση του Αλέξη Τσίπρα…: «Εμείς προχωράμε και τα σκυλιά ας αλυχτούν»

 

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου είναι βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας *

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More