Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο πλευρό της ακριτικής Ελλάδας ο Μητσοτάκης – Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη σε Λήμνο και Άη Στράτη

Πράξη κάνει για μία ακόμη φορά την δέσμευση του ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της ακριτικής Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στα ακριτικά νησιά του βορείου Αιγαίου, Λήμνο και Άη Στράτη σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση, ενώ διανύουμε περίοδο έντονου ενδιαφέροντος και για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα πως η χώρα σέβεται μεν το διεθνές δίκαιο, αλλά θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα απέναντι στην επιθετικότητα του κ. Ερντογάν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη δημιουργεί και ένα αίσθημα ασφάλειας και εθνικής αυτοπεποίθησης στον τοπικό πληθυσμό, ενώ εντάσσεται και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη στήριξη των ακριτικών περιοχών.

Εξάλλου, το πρωθυπουργικό γραφείο έχει ασχοληθεί πολλές φορές και έχει επιλύσει άμεσα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των νησιωτών, ενισχύοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινή γνώμη την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναχώματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί από το ξεκίνημα της θητείας του για τακτικές εξορμήσεις στην Περιφέρεια, γεγονός που του δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα να έχει ο ίδιος προσωπική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί και να αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει