Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρήστος Καλτσάς: “Σωματείο Δισκοθετών Θεσσαλονίκης -Η “επανάσταση” του αυτονόητου”

"Είμαι πεπεισμένος πως σύντομα θα τελειώσει ο εφιάλτης του κορωνοιου και πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας!"

“Αν μου ζητούσε κανείς να περιγράψω με μια φράση όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες 9 ημέρες θα έλεγα απλά αυτό: Η επανάσταση του αυτονόητου. ” δηλώνει εκ των πρωταγωνιστών του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καλτσάς.

Aναλυτικά το άρθρο του Χρήστου Καλτσά στο “ARTHRO”:

Μετά από την 3η (μέσα σε 1,5 χρόνο) αναστολή του επαγγέλματος μας από την κυβέρνηση, μέσα σε χρόνο – ρεκόρ μαζευτήκαμε περίπου 80 djs έξω από την συναυλία του Γιάννη Πάριου για να κάνουμε μια συμβολική διαμαρτυρία. Μετά το εκπληκτικό αυτογκόλ του Πάριου (τραγούδησε νησιώτικα και χόρευε όλο το θέατρο Γης στην πλειονότητα του χωρίς μάσκες) πραγματοποιήσαμε μια πιο μεγάλη διαμαρτυρία στην Λευκό Πύργο με την παρουσία περίπου 300 djs.
Με την υποστήριξη της πλειονότητας του κόσμου αλλά και των Μ.Μ.Ε. καταφέραμε και αναδείξαμε την αδικία με την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.
Η κυβέρνηση, μετά από μια στροφή 180 μοιρών προς τον ρεαλισμό, έκανε το αυτονόητο. Επέτρεψε ξανά την μουσική στους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών για τους εμβολιασμένους.
Σε περίπου 15 ημέρες η κυβέρνηση θα ξαναδεί τα μέτρα. Σε περίπτωση που ξεφύγουμε στον αριθμό των κρουσμάτων, υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψουμε σε καταστάσεις που δεν θελουμε.
Είναι χρέος όλων μας (επιχειρηματίες και εργαζόμενοι) στην εστίαση, να κρατήσουμε τα μέτρα και κατ επέκταση τις δουλειές μας που τόσο τις έχουμε ανάγκη.
Εμείς οι djs της πόλης, κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα: από την ατομικότητα στην συλλογικότητα μέσα από το Σωματείο Δισκοθετών DJs Νόμου Θεσσαλονίκης.
Είμαι πεπεισμένος πως σύντομα θα τελειώσει ο εφιάλτης του κορωνοιου και πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας!

 

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης και την επιστροφή στην “κανονικότητα” για εκατοντάδες εργαζόμενους:

 

“Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων σχετικά με την μουσική (αλλά και το ωράριο και τις συνθήκες για όρθιους, χορό, κτλ) δηλώνουμε ικανοποιημένοι για την επιστροφή μας σε μία κανονικότητα περίπου όπως την ξέραμε πριν από την πανδημία.

 

Εμείς ως Σωματείο Δισκοθετών DJs Νομού Θεσσαλονίκης είμαστε χαρούμενοι που με τις άμεσες κινητοποιήσεις μας βάλαμε ένα λιθαράκι στο να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

 

Γνωρίζουμε πως ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βασίζεται λίγο ή πολύ στην μουσική και βλέποντας αρκετά cafe – bar & club να ανακοινώνουν “Grand Opening” με διάφορα parties νιώθουμε ανήσυχοι. Οφείλουμε να επισημάνουμε στους επιχειρηματίες της εστίασης πως πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που έχει θέσει η κυβέρνηση, ούτως ώστε να μην υπάρξει για άλλη μία φορά απαγόρευση της μουσικής ή ακόμα χειρότερα κάποιο καθολικό lockdown.

 

Ο Οκτώβριος θα είναι κρίσιμος μήνας για την πόλη της Θεσσαλονίκης (γιορτή Αγίου Δημητρίου & 28η Οκτωβρίου) οπότε επισημαίνουνε ότι είναι υποχρέωση όλων μας, εργαζόμενων αλλά και επιχειρηματιών, να είμαστε καθόλα νόμιμοι και προσεκτικοί για να μην δώσουμε αφορμές για ενδεχόμενες αλλαγές και οπισθοχωρήσεις όταν θα επανεξεταστούν τα μέτρα 15 μέρες μετά”.”

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει