Ενημέρωση με ένα κλικ

Εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ η αναβάθμιση 33 ανοιχτών αθλητικών χώρων του Δ. Αθηναίων

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων για την λειτουργική αναβάθμιση 33 ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.897.200 ευρώ.

Πρόκειται για 33 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ σε όλες τις γειτονίες του Δήμου τα οποία «χρήζουν συντήρησης, βελτίωσης και γενικότερης ανακαίνισης ώστε να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή για τους αθλητικούς συλλόγους και τους περιοίκους, που τα χρησιμοποιούν, όπως τόνισε στην εισήγηση του ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος.

Με τη πρόταση την οποία συνόψισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δηλώνοντας «στηρίζουμε υποδομές που έχουν να κάνουν με τους νέους για την άθληση και την ψυχαγωγία τους και θέλουμε να γίνει η Αττική περιφέρεια πρότυπο σε αυτόν τον τομέα», συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις μετά από κάποιες επιφυλάξεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι τους, εστιασμένες στον οικονομικό κυρίως τομέα.

Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλακάκης από την παράταξη του Γ. Σγουρού όπως και ό ίδιος ο επικεφαλής της, επισήμαναν ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει έσοδα και θα μπορούσε να προχωρήσει από μόνος του στο έργο ή έστω να συμβάλλει οικονομικά κατά ένα μέρος «όπως συμβαίνει στα έργα με άλλους δήμους».

Η Ζωή Βαρελή από την Δύναμη Ζωής συμφώνησε με τη βελτίωση και αξιοποίηση των χώρων αυτών «προκειμένου να καταστούν ασφαλείς και να συμβάλλον στην ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού για την νεολαία …», σημειώνοντας ότι το έργο εκκρεμούσε από το 2019, στο πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

Τέλος έγινε λόγος για τη διασφάλιση της συνέχισης της χρήση του έργου με την ανάλογη συντήρησή του, ενώ ο κ. Τζήμερος πρότεινε τη δημιουργία μητρώου αθλητικών εγκαταστάσεων για την καταγραφή της πορείας του κάθε έργου, μετά την αποπεράτωση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει