Ενημέρωση με ένα κλικ

Έγκριση τευχών διακήρυξης για εγκαταστάσεις αφαλάτωσης στην Μύκονο

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες

Στην έγκριση των τεύχη διακήρυξης του έργου «Προμήθεια δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης ελάχιστης παραγωγής χιλίων κυβικών μέτρων τη μέρα εκάστη» προχώρησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με σύνταξη και πρόταση της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. , ενταγμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση πόρων», με συνολική χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.612.000 ευρώ.

Η έγκριση αυτή είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής , του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κου Βιγλιάρη και με την επιμέλεια και υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας της επιχείρησης και του Προϊσταμένου της κ. Κουνάνη. Μετά την ένταξη για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης δύο νέων Αφαλατώσεων, εγκρίθηκαν τα τεύχη της προκήρυξης με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν σε άμεση δημοπράτηση του έργου.

Το έργο αφορά την προμήθεια δυο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος, δυνατότητας ελάχιστης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα πόσιμου νερού η καθεμιά, όπως επίσης και στους αντίστοιχους αγωγούς υδροληψίας (29,30 μ. περίπου) και διάθεσης της άλμης (343,50 μ. περίπου).

Οι εν λόγω μονάδες αφαλάτωσης συνολικά θα παράγουν 730.000 κυβικά πόσιμου νερού ετησίως και θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜ στον παλαιό λιμένα Μυκόνου, με το συγκεκριμένο έργο να  αναβαθμίζει σημαντικά την υδροδότηση του νησιού.

Επί του θέματος αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δηλώνοντας:

«Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο που είχε ανάγκη το νησί μας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιάρης, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, όπως επίσης και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜ (2014-2019), εργάστηκαν μεθοδικά προκειμένου να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε τις δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης το ταχύτερο δυνατό.

Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να δουλεύει εντατικά και συστηματικά με κύριο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την υλοποίηση του σχεδιασμού της για την πραγματοποίηση σημαντικών έργων υποδομών..»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει