Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλεξανδρούπολη: Έκπτωση στο νερό αν υιοθετήσεις αδέσποτο ζώο

«Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους»

Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης στην Αλεξανδρούπολη και κατόπιν πρότασης του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη, προχωράει σε έκπτωση 50% τους λογαριασμούς ύδρευσης των καταναλωτών, οι οποίοι θα επιλέξουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, τονίζεται ότι πρόκειται για «ημέρα σκέψης, προβληματισμού και δράσης».

«Αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας δίνοντας στις έννοιες “ευαισθησία” και “υπευθυνότητα” το πραγματικό τους νόημα. Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους».

«Καθημερινά στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αδέσποτα ζώα στειρώνονται, εμβολιάζονται, θεραπεύονται από τυχόν τραυματισμούς και επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον» και προστίθεται:

«Στόχος μας είναι η ευζωία των αδέσποτων, η καλλιέργεια της υπευθυνότητας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή στην Αλεξανδρούπολη, έχει ήδη μεριμνήσει για την τοποθέτηση ταϊστρών σε σημεία του αστικού ιστού, αλλά και για τη διανομή τροφής σε εθελοντές φιλόζωους, με στόχο τη διευκόλυνση εύρεσης τροφής από τα αδέσποτα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει