Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Πύργου: Υποστήριξη των μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών

Η πρωτοβουλία αφορά τις ευπαθείς ομάδες, τους μοναχικούς, τους υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία

Στη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για την υποστήριξη αδύναμων και δημοτών που είναι μη αυτοεξυπηρετούμενοι, προχωρά ο Δήμος Πύργου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του δήμου Πύργου είναι να εξασφαλιστεί η διατροφή και η αρμονική διαβίωση στο σπίτι για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους δημότες, ενώ γίνεται σε συνεργασία με το σύλλογο γυναικείας επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης και πολιτισμού «Ολυμπιάδα» και το εθελοντικό κίνημα του δήμου.

Σύμφωνα με τον δήμο, καταλλήλως ενδεδυμένα άτομα, με οχήματα του δήμου, θα παρέχουν τα άκρως απαραίτητα για τη διατροφή και την καθημερινή υποστήριξη στο σπίτι.

Η πρωτοβουλία αφορά τις ευπαθείς ομάδες, τους μοναχικούς, τους υπερήλικες και τα άτομα με αναπηρία.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται πως «οι δημότες που θα ζητήσουν βοήθεια, δεν καλύπτονται με οικονομική στήριξη – η οποία είναι αδύνατον να προέλθει από το δήμο- αλλά παρέχεται εξυπηρέτηση ακόμα και τηλεφωνική υποστήριξη για πληροφορίες και βοήθεια στις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ειδικά συνεργεία του δήμου προχωρούν σε απολυμάνσεις πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, με ιδιαίτερη έμφαση αρχικά τα σημεία που διασχίζουν περισσότερο οι πολίτες. Επίσης, απολυμαίνονται στάσεις λεωφορείων και παγκάκια.

Οι προληπτικές ενέργειες θα συνεχιστούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, τις επόμενες μέρες, με απώτερο σκοπό να απολυμανθούν οι κοινόχρηστοι χώροι σε όλες τις συνοικίες του δήμου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει