Ενημέρωση με ένα κλικ

Ναύπακτος: Δωρεάν ασύρματο δίκτυο στην πόλη

Με την πρωτοβουλία «WiFi4EU» παρέχεται πρόσβαση για πολίτες και επισκέπτες

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο έχουν στη διάθεσή τους δημότες και επισκέπτες της Ναυπάκτου, στο πλαίσιο του Προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) και της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την «Κοινωνία του Gigabit 2025», που υλοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη.

Ο Δήμος Ναυπακτίας ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε όπως διαβάζουμε στο dimosio.gr, χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, ύψους 15.000,00 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πχ. δημόσια κτήρια.

Το έργο προβλέπει την υλοποίηση δικτύου ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης αποτελούμενου από πολυσημειακές (Point to Multipoint) ζεύξεις, όπως και ζεύξεις σημείο προς σημείο (Point to Point), επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κάλυψη σημείων (κέντρων δημόσιας ζωής) που έχουν επιλεγεί από τον κάθε Δήμο και τα οποία βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους.

Διαβάστε περισσότερα στο: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει