Ενημέρωση με ένα κλικ

Πλατεία Ομονοίας: Συνεχίζονται τα έργα

Τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση - Δείτε τις φωτογραφίες

Συνεχίζονται τα έργα για την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας που σύμφωνα με το οργανόγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου, όταν και θα δοθεί σε χρήση.

Η πολύπαθη νέα πλατεία θα παραδοθεί στους πολίτες με ένα συντριβάνι να δεσπόζει και με τον περιμετρικό δακτύλιό του να καταλαμβάνει σχεδόν ολοκληρωτικά τον «διάδρομο πεζών» ο οποίος ένωσε προ 20ετίας την Πανεπιστημίου με την Αγίου Κωνσταντίνου.

Η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η πλατεία τα τελευταία χρόνια ήταν αποκαρδιωτική για τους Αθηναίους που έβλεπαν καθημερινά την παρακμή της ιστορικής πλατείας με τα απομεινάρια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που έγινε το 1998 και έδωσε το πρώτο βραβείο ύψους 9,5 εκατομμυρίων δραχμών σε τέσσερις νέους αρχιτέκτονες.

Η νέα σελίδα του κέντρου της πόλης

Τα έργα γίνονται με χορηγίες ιδιωτών και βρίσκονται σε εξέλιξη με εντατικούς ρυθμούς από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ήταν στις 31 Οκτωβρίου 2019, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κάνει δεκτές τις πράξεις δωρεάς μέσω των οποίων τρεις φορείς, η τεχνική εταιρεία Ηλέκτωρ, το Κοινωφελές Ιδρυμα Λασκαρίδη και η Fontana Fountains προσφέρονταν να συμβάλουν στη δημιουργία νέου σιντριβανιού στην Πλατεία Ομονοίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από τα έργα που ολοκληρώνονται:

Ομόνοια

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει