Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στις Σέρρες έκαναν λιτανεία για να βρέξει

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι στη Νέα Ζίχνη Σερρών, που μαστίζεται από τη λειψυδρία έκαναν τελετουργικό λιτανείας με εικόνες και θρησκευτική τελετή προκειμένου να βοηθήσει ο θεός στο μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν.

Σε μία ασυνήθιστη και πρωτότυπη τελετή προχώρησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου (20/7) οι κάτοικοι στην κοινότητα Δραβήσκου του Δήμου Νέας Ζίχνης στις Σέρρες, οι οποίοι έκαναν λιτανεία για να βρέξει.

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής πλήττονται από την ξηρασία. Όπως αναφέρει το serres24.gr, μαζί με τον ιερέα Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου κατευθύνθηκαν στον ποταμό Αγγίτη και τέλεσαν λιτανεία.

Σέρρες: Απεγνωσμένοι κάτοικοι έκαναν λιτανεία… για να βρέξει – «Η μόνη μας ελπίδα ο Θεός» – ΒΙΝΤΕΟ

«Να ξέρετε έχουμε μείνει μόνοι μας! Δεν ενδιαφέρεται κανένας από την κυβέρνηση για το πρόβλημα μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιδήμαρχος Νέας Ζίχνης, Κώστας Νταράκης.

Η Νέα Ζίχνη όπως και όλος ο νομός Σερρών δοκιμάζεται από την ανομβρία που έφερε λειψυδρία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις καλλιέργειες της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ζίχνης, Κώστας Νταράκης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Εκ μέρος όλων θέλω να ευχαριστήσω τον πάτερ Panagiotis Giazitzoglou για την τέλεση της λιτανείας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους ακολούθησαν περπατώντας μέσα στον καύσωνα από το χωριό μέχρι τον ποταμό Αγγίτη. Ο προφήτης Ηλίας να πρεσβεύει για ολους μας.

Υ.Σ οι τοπικοί άρχοντες δεν εμφανίστηκαν τους δικαιολογώ θα ήταν κουρασμένοι από το χθεσινό πάρτι

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει