Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΛΑΣ.: Μέχρι 4 μέλη της οικογένειας στο ίδιο αυτοκίνητο τα Χριστούγεννα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θόδωρης Χρονόπουλος,  μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι τα Χριστούγεννα θα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο μέχρι 4 μέλη της ίδιας οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όχι μόνο για να κάνουν ελέγχους, αλλά και να βεβαιώνουν παραβάσεις, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων, εφόσον απαιτηθεί από «μαζική μετακίνηση» πολιτών την παραμονή και ανήμερα των Εορτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν χρήση της «ελευθερίας» των δύο ημερών με σύνεση και χωρίς να κάνουν κατάχρηση. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι έλεγχοι σε σπίτια για τυχόν συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, θα γίνονται μόνο μετά από καταγγελία πολιτών. Καθώς τότε υπάρχει υποχρέωση των αστυνομικών να κάνουν έλεγχο.

Πως γίνεται η μετακίνηση

Ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι σε κάθε μετακίνηση οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6. Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση εντός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και εντός κάθε περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια.

Ωστόσο, τόνισε ότι απαγορεύεται η μετακίνηση από τον έναν «νομό» στον άλλον και ότι θα υπάρχουν μπλόκα και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια και σε άλλα σημεία των οδικών δικτύων.

Τέλος, τόνισε τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών στους ναούς το πρωί των Χριστουγέννων. Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τους ιερείς προκειμένου να μην υπάρξουν «παραφωνίες».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει