Ενημέρωση με ένα κλικ

Σωτήρης Τσιόδρας: Το συγκινητικό «αντίο» στους πολίτες και η εξομολόγησή του

Εμφανώς συγκινημένος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αποχαιρέτισε την Τρίτη τους πολίτες, καθώς σταματούν πλέον οι καθημερινές ενημερώσεις για τον κορονοϊό.

Μετά από 72 δύσκολες ημέρες, που τον έβαλαν στη ζωή όλων των Ελλήνων ο κ. Τσιόδρας κατάφερε με δυσκολία να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να δηλώσει ότι «Είχα κι εγώ αδυναμίες, αναπάντεχα βρέθηκα κοντά σας, αλλά ήμουν πάντοτε ειλικρινής».

«Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα και με τα πιο μικρά.. Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών. Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια. Που ξέρω ν’ ανακαλύπτω τα κρυμμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους. Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι. Πολύ… Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους. Πολύ… Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς. Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. Που δε με νοιάζει να με θυμούνται. Που μπορώ και κλαίω ακόμα. Και που τραγουδάω… μερικές φορές… Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν. Και ευωδιές που με γοητεύουν…» ,είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας απαγγέλοντας το ποίημα αυτό.

Όπως είπε ο καθηγητής επιθυμεί και ο ίδιος σταδιακά να επανέλθει στους ασθενείς και στους φοιτητές του, κάνοντας μια αναδρομή από την αρχή των μέτρων έως σήμερα.

«Αντέξαμε όλοι μαζί. Η πιο δύσκολη περίοδος ήταν αυτή του lock down» είπε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε: «Παρέμεινα περισσότερο μαθητής παρά καθηγητής. Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα. Προσπάθησα να μην εμπλακώ σε ένα τέτοιο διάλογο, δεν ήθελα να δώσω αφορμές για αναπαραγωγές του μη επιστημονικού λόγου». Σε μοναδικές στιγμές της ιστορίας, όπως είπε, «η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες με μόνο εφόδιο την ειλικρίνεια, προσπάθησα με τη βοήθεια μιας επιτροπής 26 εμπειρογνωμόνων να αναλύσω τα δεδομένα».

Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, τόνισε και εξήγησε: «Την αβεβαιότητα. Η εντιμότητα του να πει κάνεις δεν γνωρίζω. Αναπάντεχα βρέθηκα τόσο κοντά σας μέσω του τηλεοπτικού φακού και αισθάνθηκα πραγματικά σαν να ήμουν κοντά σας. Στην πατρίδα μας παρά τις απώλειες ο ιός δεν είχε τον τελευταίο λόγο. Η ζωή θα συνεχίσει να νικά».

Ένας νέος θάνατος και 10 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε την Τρίτη ο Σωτήρης Τσιόδρας. Από τα οποία 8 σχετίζονται με ήδη γνωστά κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.892 εκ των οποίων το 55.% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

18 συμπολίτες μας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 4 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο έχει καταγράφει 1 νέος θάνατος στη χώρα και συνολικά έχουν καταγράφει 173 θάνατοι. Οι 52 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει