Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο κρούσμα στην Γουχάν της Κίνας μετά από 1 μήνα

Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, κάτοικο της περιοχής Ντογνκσιχού στο βορειοδυτικό τμήμα της Γουχάν, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών.

Σε αναβάθμιση του επίπεδου επιδημιολογικού κινδύνου σε συνοικία της Γουχάν, προχώρησε η Κίνα μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού, με το κρούσμα να αποτελεί το πρώτο έπειτα από έναν και πλέον μήνα στην πόλη από την οποία θεωρείται ότι προήλθε η επιδημία.

Η μητρόπολη με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων κατοίκων είχε τεθεί από τα τέλη Ιανουαρίου σε καραντίνα. Και ενώ η Γουχάν παρέμεινε χωρίς νέα κρούσματα από τις 3 Απριλίου, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε νέο κρούσμα.

Πρόκειται για έναν άνδρα 89 ετών, κάτοικο της περιοχής Ντογνκσιχού στο βορειοδυτικό τμήμα της Γουχάν, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών.

Το κρούσμα αυτό ανέβασε το επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου στη συνοικία από «χαμηλό» σε «μέσο».

Μετά την άρση της καραντίνας στις 8 Απριλίου η Γουχάν χαρακτηρίζεται ως περιοχή «χαμηλού» κινδύνου με την δραστηριότητα στην πόλη να επανέρχεται σταδιακά.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία την Τετάρτη, φορώντας μάσκα και τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Πέραν του περιστατικού στην Γουχάν, η Κίνα ανακοίνωσε 13 νέα περιστατικά κορονοϊού στην επικράτειά της.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πόλη Σουλάν τέθηκε σε καραντίνα.
Οι ειδήσεις αυτές έρχονται στο φως με την Κίνα να παραδέχεται πως η πανδημία αποκάλυψε τα «κενά» στο κινεζικό σύστημα υγείας και πρόληψης μολυσματικών ασθενειών.
Ενώ οι ΗΠΑ μέσω του προέδρου τους, Ντόναλντ Τράμπ συνεχίζουν να επικρίνουν τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, από πλευράς Κίνας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει