Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στη Σερβία

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων και νεκρών στη Σερβία

Σε 1624 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Σερβία. Εντός 24ωρου 148 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ πέντε ασθενείς απεβίωσαν ανεβάζοντας στους 44 τον συνολικό αριθμό των θανάτων από κορονοϊό.

Για την περίοδο του σαββατοκύριακου επιβλήθηκε γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Ταυτόχρονα στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί προσγειώθηκαν 11 μεταγωγικά αεροπλάνα, τα οποία μετέφεραν βοήθεια από την Ρωσία.

Η βοήθεια της Ρωσίας αφορά αναπνευστήρες, φαρμακευτικό υλικό, νοσοκομειακό υλικό, μάσκες και γάντια, με ταυτόχρονη άφιξη 16 φορτηγών απολύμανσης δημόσιων χώρων. Παράλληλα και ανθρώπινο δυναμικό εστάλη στην Σερβία, με το δυναμικό ν’αποτελείται από έναν στρατηγό, 42 αξιωματικούς και 42 υπαξιωματικούς της υπηρεσίας βιοχημικής προστασίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Εκτός στρατιωτικών δυνάμεων και ιατρικό προσωπικό απεστάλη στην Σερβία, με την Μόσχα να συνδράμει με 8 Ρώσους ιατρούς, ενώ αναμένονται άλλοι 80 σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης. Η αστυνομία του Βελιγραδίου προέβη εχθές το βράδυ στη σύλληψη 20 ατόμων, σε πολυτελές ξενοδοχείο, τα οποία παραβίασαν την απαγόρευση συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Οι συλληφθέντες βρέθηκαν να πίνουν στο λόμπυ του ξενοδοχείου, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Σέρβος διεθνής και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, σύμφωνα τα σερβικά ΜΜΕ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει