Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Απαγόρευση εισόδου ιταλικού τρένου στην Αυστρία!

«Μπλόκο» και στη Γαλλία σε λεωφορείο προερχόμενο από την Ιταλία

Απαγόρευση εισόδου στην Αυστρία πραγματοποιήθηκε σε τρένο που προερχόταν από την Ιταλία κατόπιν υποψιών, ότι δύο επιβάτες έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό Covid-19.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε στο Μπρένερ Πας, σε ιταλικό έδαφος σύμφωνα με την εφημερίδα «Oe24», που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δύο άτομα με πυρετό επιβαίνουν στο τρένο, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προβληθεί από τον ιό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ταμπλόιντ εφημερίδας.

Η αυστριακή αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός, όπως και το υπουργείο Εσωτερικών και η εταιρεία των σιδηροδρόμων OBB.

«Μπλόκο» και στη Γαλλία σε λεωφορείο προερχόμενο από την Ιταλία

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο.

Η απαγόρευση έγινε λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κορονοϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης «LyonMag», ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Πρόκειται για λεωφορείο της εταιρείας Flixbus, το οποίο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στην Λιόν, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει