Ενημέρωση με ένα κλικ

Ντέμης Νικολαΐδης: Σε επιτελικό ρόλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο

Ο Ντέμης Νικολαΐδης φαίνεται πως θα έχει ρόλο στη διαδικασία αλλαγής του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε η Κυβέρνηση με τη βοήθεια των FIFA και UEFA.

Ο «Ντεμίνιο» συναντήθηκε εχθές, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ φέρεται να είχε και δεύτερη συνάντηση με την πλευρά της Κυβέρνησης, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την ανάκαμψη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο, που τόσο σαν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής, όσο και σαν παράγοντας της Ένωσης, δεν δίστασε να έρθει σε κόντρα με μερίδα οπαδών της ίδιας του της ομάδας.

Ακόμα πάντως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί και αν ο παλαίμαχος επιθετικός και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 θα γίνει πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ή αν θα πάρει ρόλο ειδικού συμβούλου με αυξημένες αρμοδιότητες.

Το σίγουρο είναι πως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτης, θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη για επαφές με αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, προκειμένου να συνταχθεί ποδοσφαιρικό μνημόνιο για την Ελλάδα. Οι υπογραφές δεν αποκλείεται να πέσουν μέσα στο μήνα στην Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των επικεφαλής των διεθνών συνομοσπονδιών, τον Τζιάνι Ινφαντίνο της FIFA και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν της UEFA.

Όσον αφορά την ΠΔΕ, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κάποιοι τεχνοκράτες, πρόσωπα που δεν θα προκαλέσουν τριβές μεταξύ των «μεγάλων», ενώ –πέρα του Ντέμη Νικολαΐδη- ενδέχεται να αξιοποιηθούν και κάποια ακόμη μέλη της ομάδας του 2004.

Επίσης, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις που έκαναν κουμάντο στην ΕΠΟ τα προηγούμενα χρόνια θα αποδυναμωθούν, ενώ οι εκλογές θα πάρουν αναβολή… χρόνων, προκειμένου να επιστρέψει η κανονικότητα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει