Σέρρες: Στην ανακρίτρια ο 36χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του
Αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα ο κατηγορούμενος, ενώ η υπεράσπιση επικαλείται κενά μνήμης και ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας.
Στο κατώφλι της ανακρίτριας Σερρών βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου ο 36χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 67χρονου πατέρα του. Το θύμα είχε εντοπιστεί νεκρό μέσα στην ισόγεια κατοικία του τον περασμένο Αύγουστο. Ο 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου, αρνείται κατηγορηματικά την ενοχή του, φωνάζοντας χαρακτηριστικά «είμαι αθώος», ενώ στο παρελθόν είχε δώσει μάλιστα συνεντεύξεις ζητώντας την αποκάλυψη των δραστών.
Η υπόθεση πήρε αναπάντεχη τροπή την 1η Αυγούστου, όταν ο ίδιος ο 36χρονος βρήκε τον πατέρα του νεκρό. Αν και αρχικά οι έρευνες έδειχναν παθολογικά αίτια, η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι ο θάνατος επήλθε από εσωτερική αιμορραγία λόγω σοβαρών τραυμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η σχέση των δύο ανδρών ήταν ταραγμένη, με συχνές προστριβές και καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.
Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Γιάννης Γιάντσιος, υποστηρίζει ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει κενά μνήμης λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει. Μάλιστα, η υπεράσπιση αναδεικνύει το ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς του πατέρα προς τον γιο από την παιδική του ηλικία. Από την πλευρά της, η μητέρα του 36χρονου κατέθεσε υπέρ του γιου της, προσκομίζοντας στην ανακρίτρια φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει οικογενειακές στιγμές.
