Ενημέρωση με ένα κλικ

Νίκη Κεραμέως: Ξεκίνησαν οι πληρωμές δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της Pizza Fan

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ αναφέρθηκε στην επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και στα νέα μέτρα για τους γονείς.

Τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Pizza Fan και την επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, σχολίασε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από το σύνολο του προσωπικού, 550 εργαζόμενοι είναι δηλωμένοι στη μητρική εταιρεία, ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνται στα καταστήματα franchise. Παράλληλα, επισήμανε ότι την τελευταία διετία έχουν διενεργηθεί 165 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας, οι οποίοι οδήγησαν στην επιβολή προστίμων ύψους άνω των 730.000 ευρώ. Η υπουργός τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των εργαζομένων και η καταβολή των δεδουλευμένων, ανακοινώνοντας ότι «έχουν ξεκινήσει πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan». Για τον σκοπό αυτό, έχει οριστεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των εργαζομένων και της διοίκησης για την προσεχή Τρίτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία επεκτείνεται εντός Οκτωβρίου και Νοεμβρίου σε επιπλέον 500.000 εργαζόμενους, καλύπτοντας συνολικά 2,5 εκατομμύρια πολίτες. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι το μέτρο συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς και στην αύξηση των δηλωμένων υπερωριών, φέρνοντας περισσότερα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους γονείς, η υπουργός προανήγγειλε νέες διευκολύνσεις, όπως η κατάργηση του χρονικού περιορισμού μεταξύ των δύο γονικών αδειών και η ευελιξία για γονείς που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που παρουσιάζεται τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θεσπίζει κανόνες για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία. Μεταξύ άλλων, εισάγεται η υποχρεωτική ανθρώπινη εποπτεία σε κρίσιμες αποφάσεις, όπως ο τερματισμός μιας συνεργασίας μέσω αλγορίθμων.

Τέλος, η κ. Κεραμέως παρουσίασε το πρόγραμμα επιδότησης μισθού κατά 90% για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν προσωπικό εξ αποστάσεως από ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, ενώ σημείωσε πως στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Rebrain Greece, έχει ήδη καταγραφεί η επιστροφή 473.000 Ελλήνων από το εξωτερικό. Η επόμενη στάση της δράσης είναι προγραμματισμένη για τις 28 Νοεμβρίου στο Μόναχο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com