Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαύρη Θάλασσα: Θαλάσσια drones βύθισαν το ελληνόκτητο Conthsip Jet

Σώο το πλήρωμα του πλοίου μετά την επίθεση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Βουλγαρίας

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης θαλάσσιων drones κατά του ελληνόκτητου πλοίου Conthsip Jet, στα ανοιχτά της Βουλγαρίας, στη Μαύρη Θάλασσα. Το οπτικό υλικό αποτυπώνει το drone να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα το σκάφος, προκαλώντας του σοβαρές ζημιές και οδηγώντας το τελικά στη βύθιση, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το σημείο της πρόσκρουσης.

Το πλοίο, το οποίο έπλεε υπό λιβεριανή σημαία προερχόμενο από τη Χάιφα με προορισμό την Κωνστάντζα της Ρουμανίας, δέχτηκε πλήγμα από τρία ναυτικά drones εντός της βουλγαρικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εκτός των χωρικών υδάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία Contships Management, και τα 18 μέλη του πληρώματος —14 Φιλιππινέζοι και 4 Ουκρανοί— διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Βάρνας, στη Βουλγαρία. Οι ζημιές στο σκάφος είχαν καταγραφεί νωρίτερα από γαλλικό αεροσκάφος περιπολίας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανοιχτά των ακτών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων, καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου τουλάχιστον εννέα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σιτάρι και άλλα φορτία έχουν στοχοποιηθεί από μη επανδρωμένα σκάφη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com