Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο εθνικός τελικός της Eurovision για το 2027
Ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με την ΕΡΤ για τη φιλοξενία της διοργάνωσης τον Φεβρουάριο.
Ο εθνικός τελικός της Eurovision για το 2027 ενδέχεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη 20/10/2026.
Ο κ. Αγγελούδης βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Γιάννη Παπαδόπουλο, αναζητώντας την ιδανική τοποθεσία για τα τρία σόου της διοργάνωσης (Α’ και Β’ Ημιτελικός, Τελικός). Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, επικρατέστερος χώρος είναι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα η αίθουσα Μ1, η οποία διαθέτει χωρητικότητα 1.300 έως 1.400 καθήμενων θεατών. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η επιλογή αυτή θα προσφέρει στη συμπρωτεύουσα σημαντική τουριστική κίνηση και εξωστρέφεια.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό, οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, που ονομάζεται Sing for Greece, είναι οι 9, 11 και 13 Φεβρουαρίου 2027. Η επιλογή αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι ο χώρος είναι ελεύθερος τις συγκεκριμένες ημέρες, ενώ το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου έχει ήδη προγραμματιστεί η παράσταση «Λίμνη των Κύκνων» από το Εθνικό Μπαλέτο της Ουγγαρίας, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προετοιμασία για το τέλος του μήνα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις για τον χώρο και το τελικό χρονοδιάγραμμα αναμένονται το επόμενο διάστημα από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται πως ο περσινός εθνικός τελικός, Sing for Greece 2026, είχε πραγματοποιηθεί στις 11, 13 και 15 Φεβρουαρίου.