Ενημέρωση με ένα κλικ

MedWatch: Στο «κόκκινο» 468 κέντρα υγείας και ραγδαία πτώση διαφημίσεων σε 10 ημέρες

Σαρωτικοί έλεγχοι για παράνομες ιατρικές πράξεις και διαβίβαση καταγγελιών κατά του Γιώργου Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Εντυπωσιακή κάμψη στις διαδικτυακές διαφημίσεις υπηρεσιών υγείας και ευεξίας καταγράφηκε μέσα σε μόλις 10 ημέρες, χάρη στην αποτελεσματική λειτουργία της πλατφόρμας MedWatch. Το ψηφιακό εργαλείο, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τις διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, ανέδειξε σημαντικά ευρήματα σχετικά με την ποιότητα και τη νομιμότητα του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 18 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 141 διαδικτυακές διαφημιστικές καμπάνιες, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου ο αριθμός αυτός περιορίστηκε δραστικά. Επιπλέον, το MedWatch έχει ήδη χαρακτηρίσει 468 κέντρα υγείας και ευεξίας ως «κόκκινα», καθώς εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου μη γιατροί φέρονται να προωθούν ιατρικές πράξεις. Η συχνότερη παράβαση αφορά τη διενέργεια ιατρικών πράξεων εκτός ειδικότητας, με την πλατφόρμα να καταγράφει 119 παραβάσεις σε οδοντιατρεία, 231 παραβάσεις σε θεραπείες με βλαστοκύτταρα και 911 παραβάσεις που σχετίζονται με διαφημίσεις botox και ενέσιμων θεραπειών αδυνατίσματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε τη διαβίβαση όλων των καταγγελιών που αφορούν τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «όλοι ελέγχονται θεσμικά», ενώ αναφέρθηκε και στο ιατρείο της Μαρίας Καρυστιανού, το οποίο έχει καταχωριστεί ως «κίτρινο» για περαιτέρω διερεύνηση. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πατούλης ζήτησε πλήρη και σε βάθος έλεγχο, κάνοντας λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com