Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι Φρουροί της Επανάστασης προτείνουν διάλογο στον αμερικανικό λαό και διαψεύδουν τα περί πυρηνικών

Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Μοχεμπί καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αναζητήσουν την αλήθεια για τον στρατιωτικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ και τις 800 βάσεις ανά τον κόσμο.

Απευθείας κάλεσμα προς τον αμερικανικό λαό απηύθυνε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ταξίαρχος Χοσεΐν Μοχεμπί, προτείνοντας τη δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας για να παρουσιάσει η Τεχεράνη τη δική της οπτική για τις διεθνείς σχέσεις. «Οι Αμερικανοί πολίτες δεν γνωρίζουν την περιοχή μας», τόνισε ο Μοχεμπί, καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να αναρωτηθούν για τον λόγο ύπαρξης 800 αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην τοποθέτησή του, ο Ιρανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων αποτελεί μόλις το 1% του αντίστοιχου αμερικανικού, ενώ άσκησε κριτική στην Ουάσινγκτον για την εσωτερική της πολιτική, υποστηρίζοντας πως 39 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σχετικά με το ζήτημα της αποτροπής, ο Μοχεμπί διαβεβαίωσε ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα, σημειώνοντας πως η χώρα παραμένει δεσμευμένη σε αυτή τη στάση. Παράλληλα, κάλεσε τους Αμερικανούς να απαιτήσουν εξηγήσεις από την κυβέρνησή τους σχετικά με τον χαρακτηρισμό των Φρουρών της Επανάστασης ως «τρομοκρατικής οργάνωσης». Κατά τον ίδιο, ο χαρακτηρισμός αυτός υιοθετήθηκε επειδή η οργάνωση εμποδίζει τη «λεηλασία» στην περιοχή, ενώ κατηγόρησε τον αμερικανικό στρατό για επιθέσεις σε κοινωνικές υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομεία και ναούς.

Κλείνοντας, ο ταξίαρχος αναρωτήθηκε αν έφτασε ο καιρός για αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, προτείνοντας πως αν η αμερικανική κυβέρνηση διέθετε το 10% των χρημάτων που δαπανά για στρατιωτικές επιθέσεις στην παροχή βοήθειας προς φτωχές χώρες, η διεθνής εικόνα της χώρας θα μεταβαλλόταν ριζικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com