Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την Ανατολική Μεσόγειο

Ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στο Κάιρο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Η επίσκεψη εντάσσεται σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική στρατηγική οπτική, καθώς και το ευρύ πλάνο μεταρρύθμισης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Νίκος Δένδιας δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο Σίσι για το επιχειρησιακό επίπεδο των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ειδική αναφορά στην επιτυχημένη άσκηση «Μέδουσα», που διεξήχθη πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και του Μυρτώου Πελάγους.

Οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026, με τον κ. Δένδια να συμμετέχει σε τριμερή συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής, στρατηγό Ασράφ Σάλεμ Ζάχερ, και τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλη Πάλμα. Η ατζέντα περιλαμβάνει την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα, την ενίσχυση της κοινής εκπαίδευσης και τη συνεργασία σε τομείς αιχμής, όπως οι νέες τεχνολογίες και η αμυντική καινοτομία, απέναντι στις προκλήσεις ασφαλείας της περιοχής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com