Δολοφονήθηκε στο Περού η 44χρονη δημοσιογράφος και υποψήφια Σούσι Απόντε
Η υποψήφια για τις περιφερειακές εκλογές δέχθηκε θανάσιμη επίθεση σε αγορά της πόλης Καράς, ενώ είχε καταγγείλει περιστατικά διαφθοράς στην αστυνομία.
Μία σοκαριστική δολοφονία συγκλονίζει το Περού, καθώς η δημοσιογράφος και υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές, Σούσι Απόντε, έπεσε νεκρή το Σάββατο. Η 44χρονη, η οποία διεκδικούσε την εκλογή της στην περιφέρεια Άνκας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, βρισκόταν σε αγορά της πόλης Καράς για την προεκλογική της εκστρατεία, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της.
Η Σούσι Απόντε, ιδιοκτήτρια του ειδησεογραφικού ιστότοπου China Polo Dominical, είχε έρθει στο προσκήνιο εξαιτίας των ρεπορτάζ της, τα οποία αποκάλυπταν παρατυπίες και καταγγελίες για διαφθορά εντός των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, μόλις λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία της, η ίδια είχε προειδοποιήσει μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι δεχόταν απειλές από άτομα μέσα από τις φυλακές.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, εκτός από τη δημοσιογράφο που τραυματίστηκε θανάσιμα, από τα πυρά τραυματίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι που τη συνόδευαν. Οι αρχές προχώρησαν ήδη στη σύλληψη ενός υπόπτου, ο οποίος είναι υπήκοος Βενεζουέλας. Το Συμβούλιο Τύπου του Περού ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εις βάθος έρευνας, επισημαίνοντας την ανησυχητική τάση να παραμένουν ανεξιχνίαστες τέτοιου είδους υποθέσεις, καθώς μόνο πέρυσι δολοφονήθηκαν στη χώρα τέσσερις δημοσιογράφοι.
