Λυδία Κονιόρδου: «Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα, τόσο αυξάνονται η βία και ο ρατσισμός»
Η σπουδαία ηθοποιός μιλά για τον ηλικιακό ρατσισμό και την αναγκαστική θυσία της θηλυκότητας σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.
Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Λυδία Κονιόρδου. Σε μια αποκαλυπτική συζήτηση με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Χρήστο Φερεντίνο, η έμπειρη πρωταγωνίστρια ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη σύγχρονη κοινωνία, εστιάζοντας στη διαχρονική παρουσία του ηλικιακού ρατσισμού.
«Όσο μεγαλώνει η ηλικία μιας γυναίκας, η βία και ο ρατσισμός αυξάνονται», τόνισε χαρακτηριστικά η Λυδία Κονιόρδου. Η ίδια επισήμανε πως η κοινωνία, αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες, έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν για να αναγνωρίσουν τις έμφυλες διακρίσεις, προσθέτοντας πως συχνά αναπτύσσεται ένας έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των γυναικών.
Σύμφωνα με την ηθοποιό, αυτό πηγάζει από την ανάγκη επιβίωσης σε έναν κόσμο που ορίζεται από ανδρικά πρότυπα. «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε, πρέπει να γίνουμε πιο άνδρες από τους άνδρες, ώστε να μας δώσουν το δικαίωμα να υπάρξουμε δίπλα τους», εξήγησε. Αυτή η διαδικασία, όπως υποστήριξε, οδηγεί στη θυσία της γυναικείας φύσης, η οποία χαρακτηρίζεται από την τρυφερότητα, την πειθώ, τον εναγκαλισμό και την αγάπη.
Κλείνοντας, η Λυδία Κονιόρδου ανέφερε πως η εγκατάλειψη της θηλυκής πλευράς για την επίτευξη επαγγελματικής καταξίωσης οδηγεί σε έναν κόσμο που μαστίζεται από τον πόλεμο, τη βία και την έλλειψη αλληλεγγύης.
