Γαλλία: Εκτροχιασμός τρένου με 180 επιβάτες και 20 τραυματίες στο δρομολόγιο Ρουέν-Καέν
Δραματικές στιγμές περιγράφουν οι επιβάτες για το ατύχημα που προκάλεσε τη διακοπή των σιδηροδρομικών συνδέσεων στη βόρεια Γαλλία.
Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε στη Γαλλία, όταν επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρουέν-Καέν εκτροχιάστηκε, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ατόμων. Το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ των κοινοτήτων Κλεόν και Τουρβίγ-λα-Ριβιέρ, κινητοποιώντας άμεσα τις τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Φιλίπ Ταμπαρό, εντός του συρμού επέβαιναν 180 επιβάτες. Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι (SNCF) ανακοίνωσαν τη διακοπή των δρομολογίων μεταξύ Ρουέν και Καέν, καθώς και μεταξύ Καέν και Χάβρης, μέχρι την αποκατάσταση της ομαλότητας.
Ο 15χρονος μαθητής Ιλάριο Ιμπέρ, ο οποίος βρισκόταν στο βαγόνι 34, μετέφερε τη συγκλονιστική εμπειρία του στο France-Ouest: «Ξαφνικά αισθανθήκαμε πολύ δυνατές δονήσεις. Το τρένο απογειώθηκε, έσπασαν τζάμια». Όπως περιέγραψε ο νεαρός μάρτυρας, ένα από τα βαγόνια μπροστά του εκτροχιάστηκε και ανετράπη, ενώ ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες στο δικό του βαγόνι παρέμειναν εντός των σιδηροτροχιών. Περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα X: https://x.com/PhilippeTabarot/status/2098497619748130975.
