Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράνοια με τα εισιτήρια της «Οδύσσειας»: Πωλούνται έως και 1.400 δολάρια ανά θέση στις ΗΠΑ

Η τεράστια ζήτηση για τις προβολές IMAX 70 mm στις αίθουσες της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες εκτοξεύει τις τιμές στη μαύρη αγορά.

Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν αναδείχθηκε στην πιο πολυαναμενόμενη ταινία του φετινού καλοκαιριού, κατακτώντας την κορυφή των ταμείων μόλις μία εβδομάδα μετά την πρεμιέρα της. Ωστόσο, η δίψα των σινεφίλ για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία έχει δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη μαύρη αγορά, με τα εισιτήρια για τις ειδικές προβολές IMAX 70 mm να πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές.

Στις ΗΠΑ, το κοινό δείχνει διατεθειμένο να ξοδέψει χιλιάδες δολάρια για να εξασφαλίσει μια θέση στη μοναδική αίθουσα IMAX 70 mm της Νέας Υόρκης, το AMC Lincoln Square 13, όπου η οθόνη εκτείνεται στα 22 επί 30 μέτρα. Χαρακτηριστικά, σε αγγελίες στο eBay, πωλητές ζητούν έως και 1.400 δολάρια ανά εισιτήριο, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να πουλήσουν ζεύγη θέσεων για 999 δολάρια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με έναν μεταπωλητή να επιχειρεί να πουλήσει πέντε εισιτήρια για προβολή τον Αύγουστο έναντι 7.000 δολαρίων.

Η απελπισία των θεατών αποτυπώνεται έντονα στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Reddit, όπου οι χρήστες παρακαλούν για ένα εισιτήριο ώστε να απολαύσουν το έργο στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση που προσφέρει η τεχνολογία 70 mm, διαθέσιμη σε μόλις 40 αίθουσες παγκοσμίως. Αντίστοιχο «κύμα» αισχροκέρδειας παρατηρείται και στο Λος Άντζελες, με την εφημερίδα «The California Post» να εντοπίζει αγγελίες για το AMC Universal CityWalk, όπου τέσσερις θέσεις προσφέρονταν για 500 δολάρια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com