Αλέκος Συσσοβίτης: «Οι περίοδοι της ζωής μου εξελίχθηκαν αντίστροφα»
Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για την απόφασή του να «πετάξει» την τηλεόραση, την αγάπη του για τη γνώση και τα ταξίδια που καθόρισαν την κοσμοθεωρία του.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παναγόπουλο, ο Αλέκος Συσσοβίτης ξεδιπλώνει τις πτυχές μιας ζωής που κινήθηκε κόντρα στα κοινωνικά στερεότυπα. Ο αγαπημένος ηθοποιός περιγράφει μια διαδρομή αυτογνωσίας, όπου η μάθηση και η εμπειρία είχαν τον πρώτο λόγο, συχνά με τρόπο ανορθόδοξο.
«Οι περίοδοι της ζωής σε μένα πήγαν ανάποδα», εξομολογείται ο Αλέκος Συσσοβίτης, εξηγώντας πώς από τα 20 έως τα 30 αναζήτησε τον δρόμο του, ενώ από τα 30 έως τα 40 αφοσιώθηκε με πάθος στη μελέτη και την ανακάλυψη της γνώσης. Η στροφή του αυτή επισφραγίστηκε με μια ριζική απόφαση: έβγαλε την τηλεόραση από το σπίτι του, αντικαθιστώντας την με 300 βιβλία, μελετώντας εντατικά θέατρο, λογοτεχνία και ιστορία.
Παράλληλα, ο ηθοποιός αναφέρεται στη σημασία των ταξιδιών ως πηγή ουσιαστικής εξέλιξης. Όπως αποκαλύπτει, έχει επισκεφθεί την Αφρική δέκα φορές, ακολουθώντας το κάλεσμα της παραδοσιακής μουσικής από χώρες όπως το Μάλι και η Σενεγάλη. Για εκείνον, η επαφή με τον κόσμο πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας λειτούργησε ως καταλύτης, βοηθώντας τον να διευρύνει τους ορίζοντές του και να αποδεχθεί την ανθρώπινη διαφορετικότητα. «Δεν είμαι περήφανος, είμαι ικανοποιημένος», δηλώνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ικανότητα να βλέπει τη ζωή πέρα από τα κοινωνικά πρότυπα είναι η μεγαλύτερη προσωπική του κατάκτηση.